Radimo od zore kako bismo skuhali ručak kojim ćemo nahraniti 2400 ljudi

Ovako izgleda dan u Dobrome domu, gdje se pripremaju jela za četiri pučke blagovaonice
Radimo od zore kako bismo skuhali ručak kojim ćemo nahraniti 2400 ljudi

Vidite onih 20 kilograma luka, to je kolegica jutros sjeckala gotovo dva sata. Nema ovdje previše ćakulanja i pijuckanja kave kad do 10 sati sva hrana mora biti spremna za prijevoz – objašnjava Božica Jagar, glavna kuharica Dobroga doma u Velikoj Kosnici.

Osim susjednog Caritasova prihvatilišta za beskućnike, ta gradska ustanova jelom opskrbljuje tri pučke blagovaonice u Zagrebu, pa se dnevno ondje pripremi 2400 obroka. A budući da je Božica dežurna, na nogama je od četiri ujutro i u kuhinju je stigla prva kako bi pripremila teren za specijalitet dana, grah-ričet varivo s pancetom i dimljenom kobasicom.


Pročitaj više.

Foto: Robert Anic / Pixsell