PROGRAM RADA USTANOVE DOBRI DOM GRADA ZAGREBA ZA POSLOVNU 2023. 34.SJ.UV.29.12.2022

CILJ: IZVRSNOST, OTPORNO I ODRŽIVO POSLOVANJE
PROGRAM RADA USTANOVE DOBRI DOM GRADA ZAGREBA ZA POSLOVNU 2023. 34.SJ.UV.29.12.2022

Izvor: https://www.greenbiz.com/article/sustainable-development-goal-17-strengthen-global-partnership


Socijalna sigurnost i društvena solidarnost svakako su preduvjet zdravog razvoja suvremenoga društva. Svi mi koji smo dio obitelji DOBROG DOMA imamo privilegiju ali isto tako i obvezu sudjelovati u stvaranju preduvjeta zdravog razvoja suvremenog društva u okviru socijalne politike Grada Zagreba koji je usmjeren sugrađanima u socijalno zaštitnoj potrebi

Krize koje su se činile zasebnima i pojavljivale iz različitih regija i tržišta sada se stapaju, suočeni smo s polikrizom na globalnoj razini. Polikrizu (polycrisis) kreiraju još i posljedice epidemije, visoka inflacija i rast cijena života, poremećaji u opskrbnim lancima, prijetnja nedostatka hrane i rast geopolitičkih tenzija. Suočeni smo s najsloženijim, najrazličitijim i međusobno nepovezanim skupom izazova koji su evidentirani u proteklih nekoliko desetljeća.
Upravljanje poslovnim procesima pa tako i našom Ustanovom preko noći donijelo je nova pravila, većina starog više ne vrijedi, istodobno treba opstati i razvijati se, investirati odnosno ulagati i održavati, transformirati i očuvati ono što je bilo dobro. Nikada se do sada u tako malo vremena nije dogodilo toliko promjena. Svaka Ustanova, pa tako i naša sada se nosi sa svojim izazovima na svoj način.

Mijenjaju se strategije, ciljevi, a u nekim razvijaju nove djelatnosti te se uistinu preko noći mijenjaju poslovni modeli te vrijede nova pravila. Važno je ta nova pravila unijeti u procedure koje će vrijediti u ovim kriznim vremenima. U normalnim vremenima, tko ima bolje procedure i striktnije ih se drži, ostvaruje bolje rezultate poslovanja. U teškim i izazovnim vremenima, koja u svjetskoj ekonomiji i biznisu traju posljednje tri godine, a sada se s globalnim usporavanjem dodatno intenziviraju, veliki su izgledi da će opstati i uspjeti više onih koji nađu najbolju kombinaciju procedura i nekonvencionalnih poslovnih odluka.

Za poslovne procese pa tako i za našu Ustanovu i odgovorne osobe, to znači da će poslovanje Dobrog doma koje s odnosi na budućnost, na sutra, ovisiti o tome koliko su nam kvalitetne procedure i operativni procesi.
Ne smijemo zanemariti procedure u koje će se ugraditi ono što u kriznim situacijama smisle odgovorna osobe Ustanove i organizacijskih jedinica. Improvizacije imaju ograničene domete. Nužno je držati se procedura i operativnih procesa koji su osmišljeni, raspravljeni, testirani i zapisani.

Više o programu.

Pristupačnost