Podjela bakalara u organizaciji Grada Zagreba

U organizaciji Grada Zagreba, 10 000 porcija bakalara pripremila je Ustanova „Dobri dom“ Grada Zagreba.
Podjela bakalara u organizaciji Grada Zagreba

Petu godinu za redom na Trgu bana Jelačića zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, dijelio je bakalar.

U povodu nadolazećih blagdana, petu godinu za redom na Trgu bana Jelačića zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, dijelio je bakalar. I ove godine, u organizaciji Grada Zagreba, 10 000 porcija bakalara pripremila je Ustanova „Dobri dom“ Grada Zagreba.

Već od 10 sati građani su na Trgu bana Josipa Jelačića strpljivo čekali da se otvore štandovi na kojima se besplatno dijelio blagdanski bakalar. Dolaskom gradonačelnika Milana Bandića koji je i sam dijelio, počelo je i tradicionalno druženje s kojeg nitko nije otišao gladan. Dok se ukusni bakalar dijelio ravnatelj Ustanove „Dobri dom“ Grada Zagreba Alen Župan otkrio nam je recept po kojem se bakalar pripremao:

„Više od 1550 kg bakalara, od toga 700 kg suhog bakalara, 700 kg oslića, 3000 kg krumpira, više od 100 litara vina te 70 litara maslinovog ulja, 20 000 kajzerica i nekoliko dana strpljivog rada naših djelatnika bili su nužni da se na ovom divnom zagrebačkom trgu svi uz bakalar radujemo Božiću.“

A građani koji su uz degustaciju bakalara na Trgu bana Jelačića dio porciji ponijeli i svojim kućama bili su zadovoljni kvalitetom pripremljenog te najavili da na blagdansko druženje dolaze i dogodine.

Podjela bakalara po prvi put se odvijala u bio kompostirajućim posudama i žlicama.Grad Zagreb i Ustanova "Dobri Dom"na ovaj su način dali svoj doprinos očuvanju okoliša.To će biti praksa u sličnim aktivnostima Ustanove od značaja za Grad Zagreb i njegove građane.

FOTOGRAFI: Nataša Radulović, Nenad Predovan i Alen Župan

Pristupačnost